De mountainbiketocht kan gereden worden over 33, 44, 49, 69 of 87 kilometer.

33km Vlak 140Hm
Dit vlak parcours brengt je van Avelgem naar het Kasteel van Bossuit waar de eerste bevoorrading doorgaat. Via de kanaalboorden te Moen rij je naar het golvende Otegem. Vandaaruit keer je terug naar start. Hoogtepunten: off-road in het kasteelpark, singles langs het kanaal, de heuveltjes van Moen.


44km Vlak 330Hm
Aansluitend op het parcours van de 33km vlak, krijg je nog enkele klimmetjes rond Tiegemberg te verwerken voor je terug naar Avelgem fietst. Extra Hoogtepunt: Single in Privébos tussen Otegem en Tiegem. Beide vlakke parcours zijn geschikt voor recreatieve mountainbikers en kids.


49km Klimmen 700Hm
Een vlakke aanloop brengt je naar Kwaremont waar het klimwerk start. In het eerste gedeelte voor de bevoorrading worden de benen opgewarmd. Na de BV gaan we richting Zulzeke, waar de beklimmingen en mooie afdalingen elkaar in een snel tempo opvolgen.  Na de afdaling van de Paterberg kom je terug aan dezelfde BV. Hierna blijft het klimmen richting Kluisberg. Op de Kluisberg wordt een uniek parcours in een privé gedeelte aangedaan, mooie singles en beklimmingen doen de Hm nog wat aandikken. Na de beklimming van de Pensemont kan je opteren voor de extra klimlus van 12km en 340Hm. Je kan dus kiezen om het laatste beetje jus uit je kuiten te persen! Na een laatste afdaling van de kluis rijden we via Rugge naar de finish.


69km Klimmen 950Hm
Identiek parcours als de 49km, maar vooraf rij je via Otegem  en privébosje naar Tiegemberg. Die wordt aan alle kanten beklommen zodat je de smaak te pakken hebt om de rest van het klimwerk af te werken. Hier kan je ook opteren om de klimlus mee te pikken.


87km Klimmen 1000Hm
Voor de marathonbikers!! Het volledige vlakkere gedeelte plus alle klimwerk. En als je er niet genoeg van krijgt neem dan zeker nog de klimlus onder de wielen, zo kom je  uit op een 100km en 1340Hm. Go for it! Hoogtepunten klimmen: alle klimmetjes rond Zulzeke, het unieke stuk privé op de Kluisberg, de extra klimlus.


Er zitten verschillende stukken privé in het parcours, gelieve dit te respecteren en nadien niet te betreden. (Wordt duidelijk aangegeven!) Alleen op die manier kunnen we de volgende jaren nog toestemming bekomen en jullie allen ervan laten genieten op de volgende GanzenhofKrieretocht.

Prijzen inschrijving
<15 jaar met vergunning: 2 euro
<15 jaar zonder vergunning: 4 euro
Volwassenen met vergunning: 4 euro
Volwassenen zonder vergunning: 6 euro


Praktische informatie cyclotocht
Zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017
Startlocatie: bioboerderij Het Ganzenhof, Bosstraat 2 in Avelgem
Starten kan van 08 tot 14.30 uur (op zondag tot 11.00 uur)
Bio-bevoorrading op het kasteeldomein van Bossuit en bij Philip Seeds te Kerkhove-Avelgem. Extra bevoorrading bij Hoeve M. Callebaut te Kluisbergen.
Ter plaatse inschrijven